23 Aralık 2007 Pazar

FAZIL SAY IN KONUŞAMAMA SANATI


SAY' ım FAZıLASI


Anlaşılan Fazıl Say nüfus sayımı yapılırken mozart çalıyordu ve kendini saydırmadı. Sanatı onu bazı çevrelere saydırıyordu sanatına saygı duyuyordu fakat bugünlerde hatırı sayılır insanlar arasından sıyrıldı. Sözlerinin çarpıtıldığını söylerken bile aynı şeyleri tekrarlıyor ve sanki Türkiye'de kendini bir azınlık gibi hissediyor.


Türkiye'de %70 bir çoğunluktan söz ediliyor ve geriye kalanlar azınlık. Peki hor görülen ve dışlanan bu azınlık mı? Yoksa bahsi geçen çoğunluk mu? Bu çoğunluk cahil geri kafalı yobaz diye nitelendirilen insanlar değil mi? Peki en çok dışlanan da bunlar değil mi? O zaman ülkenin %70i ülkeyi terketsin böyle bir saçmalığı ilkokul öğrencisi bile kabul etmez.Hem senin bir davan varsa ve savunduğun düşünceler varsa bunun çaresi kaçışmıdır? Gerçi sayın sayım fazlasının pek kaçabileceğini zannetmiyorum, çünkü blöf yaptığı apaçık ortada.


Yeri geldiği zaman hukuk devletinden hukuka aykırılıktan söz ederiz. Sizce Fazıl Say'ın bu sözleri Türk halkına hakaret değil midir? Türkiye yaşanmayacak bir yer mi? Türk halkı artık uyandı böyle oyunlar hep oynandı ama aktörler değişti. Dikkat edilmesi gereken bişey de var ki bu aktörler yaşamalı onların ölümleri bize fayda değil zarar sağlar. Geçmişte yaşanmışlar yaşanacaklara örnektir.

1 yorum:

  1. fazıl say. öncelikle lafıma başlamadan önce büyüklerin ellerin den küçüklerinn gözlerinde öptükten sonra önemsiz lafımı sölüyortum cehennemin dibine kadar yolunvar önemsiz olan sen ve senin kendi cehennemin güle güle

    YanıtlaSil