26 Ocak 2008 Cumartesi

TÜRBAN YASAĞI


Türban takmak suç ve günah oldu sanki günümüzde, sembol diye diye onu sembol haline propaganda haline getirenler siyasete alet etti. Anadolu kadınının başında namusun sembolü olan türban kimilerince farklı yakıştırmalara sahne oldu. Onu takan taktığı zaman ne tam anlamıyla hakiki müslüman olmuştur ne de takmayan kafirdir. Türbanı yasaklayanlar bazı şeyleri içlerine sinderemeyenler. İmam hatipli başbakanı sindiremedkleri gibi.
Kurtuluş Savaşı nı bir düşünün cepheye silah taşıyan mermi taşıyan analarımızı ninelerimizi hepsi türbanlı, başörtülü. Din ve vicdan özgürlüğü anayasanın sadece sözünde kalmış bizim ülkemizde. Özünde bir özgürlük olması için yasakların ortadan kalkması gerekir. Çevremizde islamı ve islamiyeti yaşamak ve yaşatmak isteyenler nedense hep bir çekingenlik içersinde sanki yanlış birşey yapıyorlarmış gibi ibadetlerini gizli gizli yapıyorlar. Sebep ne? Sizce başörtüsünü kaldıranlar mı zorba ve yobaz? Yoksa başörtüsünü kullanan ve dinini yaşamaya çalışanlar mı yobaz?
Yarını düşünüp bugünden ahireti için çalışanlar nasıl olur da gerici diye adlandırılır bir türlü anlam veremiyorum buna. benim gözümde herkes eşittir kanun önünde de öyle olmalı, öyle bir anayasa olmalı ki herkesi kucaklasın. Dindar-marksist, dinsiz-ateist ayrımı yapılmasın. Burası özgür ve yaşanabilir bir ülke olsun. tabii ki bunu metinden ibaret anayasa tek başına yapmaya kadir değildir ancak en azından sözün özünü belirtebilecek ve de herkesçe benimsenebilecek bir yapıda olsun. bizim istediğimiz budur.
Bugün kimse özgürce fikirlerini savunamıyor, siyaset yalanlarıyla ninniler söylenirken biz gençlik uyuyoruz ve amerika avrupa nın burjuvalarına uyuyoruz. Sizce uyanma vakti gelmedi mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder