28 Ocak 2008 Pazartesi

YASAYLA YASAK GETİRMEK ÇÖZÜM MÜ?

Türk Milleti'nin yaptığı en güzel şey yasa hazırlamak ve yasalarla bişeylerin düzeleceğini ve hallolacağını zannetmek. kanunlar uyulması gereken kuralları belirliyor, yasaklar getiriyor ama nedense herkes bildiğini okumaya devam ediyor. Bu kanunların tamamen etkisiz olduğunu söylemiyorum ama beklenen etkiyi göstermediği kesin. Bir yasayı getirmeden önce halkın görüşü tam anlamıyla alınıyor mu? Bunu kimse iddia edemez. Hala askeri bir anayasa ile yönetiliyoruz ve sonra da Türkiye sosyal, demokratik ve hukuk devleti dir diyoruz. Söze gelince mangalda kül bırakmayız zaten ama özde hiçbirşeyimiz yok.
ÖRNEĞİN ŞAPKA KANUNU:
Şapka giymeyen milletvekillerimiz suç mu işliyor şimdi? Şapka kanunu belki birşeyleri değiştirmek istiyordu ama hala isteyen istediği kıyafeti giyiyor. Yasayla gelen yasak işe yaramış mı sizce?
TÜRBAN SORUNU: Türbana yasak geldi ama halkımızın büyük çoğunluğu hala türbanı istiyor, tabi halkımızı dinleyen olursa. Yasaklar çözüm mü? Demokrasi nedir? halkın kendi kendini yönetmesi değil mi? Neden Türkiye'de belli bir kesimin söylemleri kabul ettirilmeye çalışılıyor buna bir türlü anlam verebilmiş değilim. Anayasada din ve vicdan özgürlüğü güvence altına alınmasına rağmen laik düzene hiçbir zararı görülmeyen türban nedense şimdilerde hep dışlanan türbanlı kadınlarımız oluyor.
YOUTUBE YASAĞI:) Youtube ye yasak getirdik peki ne elde ettik? hala başka ülkelerde Atatürk'e hakaret eden videolar yayınlanmaya devam ediyor. Yasak getirmek yerine sevdirmek daha güzel bir çözüm olmaz mı? Velhasılı kelam yasakçı bir toplumuz ama yasakları çiğnemeyi de çok seviyoruz:) yasaklar çiğnenmek içindir tam bize göre bir deyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder