28 Ocak 2008 Pazartesi

ARTIK MP3LER BEDAVA OLACAK


Türkiye her konuda olduğu gibi müzik sektöründe de yasalarla yasak koymaya çalıştı ama bir yere kadar. Yasaklar korsancıların önüne bir türlü geçemedi ve müzik sektörü artık kendi eliyle müziklerini dünyaya bedavaya gönderiyor. Türkiye de belki henüz uygulamaya geçmedi ancak ilerde geçeceği bir gerçek. Yasalarla yasaklar getirmek Türkiye de olduğu gibi tüm dünyada da etkisizliğini gözler önüne serdi.

Yasaklar çiğnenmek için konmuş olan ülkemizde yasaklar faydasız...

Dünya gündeminde ise sektör; bugünden itibaren 25 milyon şarkıyı ücretsiz indirilebilecek hale getiriyor. Müzik sanayii, oluşturacağı sitelerle gelirini, parçalar veya sanatçılarla eşleştirilecek reklamcılardan edinmeyi hedefliyor.
İngiltere'de yayınlanan Times gazetesi, müzik sektörü ile alınan kararı sayfalarına taşıdı. Gazete, bu konuya ilişkin haberinde şöyle dedi:
"CD satışları düşer yasal indirme satışları boşluğu kapatamazken, müzik sanayi istemeye istemeye bu boşluğu kendisini yok etmeye aday olan teknolojiyi kullanarak kapatmaya yöneldi. Qtrax adı verilen ve bugün 9 ülkede devreye girecek sistem, kullanıcılara 25 milyonu aşkın parçayı indirme dinlenme saklama imkânı veriyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder