12 Mart 2008 Çarşamba

23 BİN YENİ MEMUR ATANACAK


Bu sene iki tane yapılması planlanan KPSS sınavıyla birlikte devlet kuruluşlarının çeşitli kademelerine 23 bin memur tanacağı açıklandı.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu,Kamu Personeli Seçme Sınavının 2 yıl aradan sonra bu yıl Haziran ve Eylül aylarında tekrar yapılacağını da bildirdi.28-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sınava, 4 yıllık fakülte ve yüksekokul mezunlarının katılacağını belirten Başesgioğlu, 21 Eylül'deki sınavda ise 2 yıllık yüksek okul ve lise mezunlarının yarışacağını kaydetti. Başesgioğlu açıktan atama ve boşalan kadrolara yapılacak atamalarla birlikte yıl sonuna kadar kamuda yeni istihdam edilecek memur sayısının 38 bine ulaşabileceği vurgulandı.
İnşallah sınavda başarı gösterenler ve atananlar pişman olmazlar. Memur maaşının yeterliliği tartışılır bir durum; ancak oldum olası Türk insanı devlet kapılarında çalışmayı tabiri caizse devlete kapak atmayı seviyor. Diğer iş imkanlarına bakıldığında devlet kapısı daha sağlam görünüyor.

1 yorum:

  1. pişmansa istifasını versin. yok bizim milletimiz öyle mikrofonu uzattınmı bülbül kesiliyor hadi istifanızı verinde görelim ama sıkar.

    YanıtlaSil