3 Ağustos 2008 Pazar

PATLAYAN BOMBALAR VE YANAN ORMANLARIMIZ


Son günlerde ülkemizin başından felaket haberleri eksik olmuyor, Güngören'deki patlama ciğerlerimizi dağladı ve bu yetmiyormuş gibi ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımız hedef alındı, bu kadar kesin konuşmak belki yanlış belki hatalı ancak insanın aklına başka birşey gelmiyor. Yangınlar durmuyor, bu da azmış gibi yani yangınlar çıkıyor; devletin eli kolu bağlanmaya çalışılıyor.

Devletin sorumluluğu büyük buna şüphe yok ancak zaaflardan yararlanmak ve de kötü duruma düşülmesinden fayda sağlamak kimsenin hakkı değil. Ama elbetteki bu olaylardan zarar görenlerin zararını tazmin de devletimize düşmektedir, ormanlara saldırmak terörün çaresizliğini gözler önüne sermektedir. Çarşının ortasına bomba yerleştirmek de ayrı bir acizlik göstergesi, herşey bir yana Türk halkına düşen basiretli bir şekilde bir arada bulunmak ve birlik ve beraberlik içinde hareket etmek. Bu oyunların senaryoları bizlere tanıdık geliyor, değişen sadece aktörler; fakat bu değişimle birlikte dikkatinizi çekerim teknıloji de kültür de gelişti. Yani insanımız eskisi gibi değil, eskiler yanlış anlamasın ancak durum bundan ibaret; eskiden herşey açık değilmiş ve kandırmak eskiden daha kolaymış. Şimdinin dezavantajı da şudur ki internet denilen teknoloji aleminde çok büyük bir bilgi kirliliği mevcut ve bu kirlilik içinde gerçek haberlere ulaşmak çok zor. En azından karşılaştırmayı bilenler objektifliğe uzanan yolda büyük bir mesafe katedebilirler. Zıt kutupların siyah ve beyazın düşüncesinin karışımı bize griyi veriyor en azından gerçeğe yaklaştırıyor, bunu yapabilmek çok önemli. Çünkü siyaha kilitlenmek bizi beyazdan beyaza kilitlenmek ise siyahtan uzaklaştırır bizleri, doğru olan sentez yapabilmek; ben tam anlamıyla bunu yapamıyorum ancak doğruya ulaşmanın başka yolunu bilen varsa söylesin.

Şimdi televizyonda 24 bülteni var yani saat gece 12 ve hala yangın sürüyor, görgü tanıkları da bunu destekler nitelikte açıklamalarda bulunuyor. Söylemek istediğim bu sadece normal bir yangın değil, birileri tarafından çıkarılmış bir yangın. Gece olduğu için karadan müdahale zor ve havadan müdahale imkansız. Son olarak şunu söylemek istiyorum yangınlar bitsin yeni yangınlar çıkarılmasın terörü lanetliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder