29 Aralık 2009 Salı

ARAMA İŞLEMİ DEVAM EDİYOR

Ülkemizde bir anda bütün dertler unutulup tek bir konuya odaklanabiliyoruz. gündemimizdeki yeni konu Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında yapılan arama. Aramanın sonucu merakla bekleniyor. Fakat bu bekleme gerçekleşirken soruşturmanın gizliliği de delik deşik edilmeye devam ediyor. Habercilerin bu konudaki çabaları malum. Bir de MGK dan Bülent Arınç' a yönelik suikast iddiasına ilişkin bir açıklama beklenmesi de çok ilginç doğrusu. Yargı sürecinde olan bir işlem hakkında yorum yapılması erkler ayrılığı ilkesine ters bir durumdur. Bu yüzden yargıya güvenmek en doğru seçim olacaktır. Ayrıca aramalrın uzun sürmesinin nedeni TSK nın yaptığı açıklamada mevcuttur. Açıklamayı size sunuyorum:

TARİH : 29 Aralık 2009

SAAT : 10:07

NO : BN - 134 / 09


1. Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında 26 Aralık 2009 günü içeriği Devlet sırrı niteliğindeki belgeleri kapsayan bölümde başlatılan arama faaliyeti, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 125'inci maddesi uyarınca ilgili Hakim tarafından bizzat yapılmaktadır.

2. Tek Hakim tarafından yapılmakta olan bu inceleme sürecinde, doğal olarak dinlenme ve idari işler için aralar verilmekte, bu nedenle inceleme süresi uzamaktadır.

3. Tamamen yasal çerçeve kapsamında yürütülmekte olan bu incelemenin bir müddet daha devam edebileceği anlaşılmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder