11 Aralık 2009 Cuma

DTP KAPATILDI


Anayasa'nın 68 ve 69. maddeleri göz önüne alınarak Dtp nin kapatılması kararı alındı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç söz konusu kararı açıkladı. Türkiye çok kritik bir dönemden geçerken böyle bir kararın alınması Türk demokrasisi ve siyasetini nasıl etkileyecek büyük bir merak konusu. Vatandaşlarımıza düşen görev tahriklere kapılmamak ve sağduyulu davranmak. Fakat kapatılma kararının alınmasından daha zor olan birşey var o da tahriklere kapılmamak. Bu kadar olay ve verdiğimiz şehitlerden sonra tahriklere kapılmamak mümkün değil. En azından elimizden geldiğince sağ duyulu olmamız gerekiyor.

Seçimlerde milletimiz bir partiye oy veriyor ve bu parti belli bir yönde siyasetini yapıyor. Bu yön kanunlara aykırı olmamak zorunda, özellikle anayasanın 68 ve 69. maddeleri gerekli düzenlemeleri yapmış olup bu düzenlemerin dikkatlice takip edilmesi gerekiyor. Fakat herkesin bildiği gibi Dtp terörizmden etkilenerek siyaset yapmaktadır. Gönül isterdiki böyle bir siyaset izlenmesin ve ülkemiz huzur içinde olsun. Fakat şu an ortada bir sonuç var ve Dtp kapatıldı. Ve herkes biliyorki Dtp nin yerine kurulacak olan parti dtp den daha güçlü ve daha radikal görüşleri olan bir parti olacak. Bu da Türkiye için daha büyük tehlikeler doğuracaktır. Her zaman söylüyorum parti kapatmak ve yasak getirmek hiç bir zaman hiç bir soruna çözüm getirmemiştir. Terör sorunu da azalmayacaktır, buna bu saatten sonra inanmak artık imkansız hale gelmiştir.

Türkiye'nin önünde bu karanlık tablo vardır, yine de iyi temennilerde bulunmak boynumuzun borcu. İnşallah Türkiye askeri baskılardan uzak, erkler ayrılığının olduğu bir demokrasi anlayışına sahip olur ve terör sorunu da çözülür...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder