24 Eylül 2010 Cuma

KATLİAM YAPTI HAKİM OLDU

Hakimlik savcılık sınavına hazırlanırken böyle bir haberle karşılaşacağımı hiç tahmin etmiyordum. Durdum düşündüm ve bulduğum tek cevap "burası Türkiye" oldu. Hakimlik savcılık sınavını kazanan birisi daha önce işlediği bir suçtan dolayı aranıyor. Bu sınavı kazanan kişi 7 yıl saklanabiliyor ve sonunda yakalanamıyor. Ayrıca hakimlik-savcılık mülakaatı neye göre yapılıyor? Güvenlik soruşturması yapılmıyor mu? Gerçekten çok enteresan bir durum, aşağıdaki haberi okursanız bana da hak vereceksiniz.

7 yıl önce katliam yapıp mağarada saklanan kardeşler yakalandı

2003 yılında baskın yaptıkları yakınlarının evinde amca ve halaları ile iki kuzenlerini öldüren üç sanıktan ikisi kaldıkları Bereketli köyündeki mağarada yakalandı.


Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı Mısırlı köyünde, 2003 yılında baskın yaptıkları yakınlarının evinde amca ve halaları ile iki kuzenlerini öldüren üç sanıktan ikisi kaldıkları Bereketli köyündeki mağarada yakalandı. Firari Alpaslan Boztepe’nin ise hukuk fakültesi mezunu olduğu ve hakimlik sınavını kazandığı öğrenildi.

22 Ağustos 2003 yılında Malatya’nın Yazıhan İlçesi Mısırlı Köyünde amcalarının evini silahla basan Cengiz, Alpaslan ve Ali Boztepe kardeşler, amcaları Şuayip Boztepe ve oğlu Ali Boztepe’yi, halaları Ayşehan Şahin ve oğlu Musa Şahin’i uzun namlulu silahlarla tarayarak öldürmüş, ardından kaçmışlardı. 4 kişinin öldürülmesinin ardından uzun süren aramalara rağmen saldırganların izine rastlanılmamıştı.

7 YIL MAĞARADA SAKLANDILAR
Önceki gün Yazıhan İlçesi Bereketli Köyünden bir vatandaş jandarmayı arayarak 2 kişinin ellerinde silahla gezdiğini gördüğünü ihbar edince, Jandarma bölgede arama yaptı. Mağara içinde yakalanan Cengiz ve Ali Boztepe kardeşler etkisiz hale getirilirken, üzerlerinde 1 ruhsatsız Kalaşnikof otomatik tüfek, bu silaha ait 2 şarjör ve 7.62 mm çapında 60 mermi ile 1 tabanca şarjörü ve 9 mm çapında 12 mermi ele geçirildi.

HAKİM OLDU
Yakalanan iki kardeşin 7 yıl önce meydana gelen cinayetlerin zanlıları olarak arandığı tespit edilirken, diğer zanlı Alpaslan Boztepe’nin ise halen firarda olduğu öğrenildi. Aranan Alpaslan Boztepe’nin Hukuk Fakültesi'nden mezunu olduğu ve hakimlik sınavını da kazandığı öğrenildi.

Yazıhan jandarma Komutanlığı’ndaki sorgularının ardından Adliyeye çıkarılan 2 zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer firari zanlının yakalanması içinde çalışmalar devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder