13 Eylül 2010 Pazartesi

REFERANDUMLA YENİ BİR DÖNEM


Ülkemizde yeni bir dönem başlıyor, referandumda halk ne istediğini gösterdi, evet dedi. Peki bu eveti okumak yerine, hala kendisini başarılı görenlere ne demeli? Bu bizi aşar diyorum, siyaseti geçip işin hukuki boyutuna bakıyorum. Bilindiği üzere darbeciler artık yargılanabilecek, memleketimizin her köşesinde suç duyarıları yapılmaya başladı. Ancak önceleri ERGENEKON avukatlığı yapanlar şimdilerde DARBECİ avukatlığına soyundular. Zamanaşımı söylemleriyle darbecilerin yargılanamayacağını belirtenler var. Fakat Anayasada bulunan geçici 15. madde dolayısıyla yargılanamayan darbeciler bulunduğu için zamanaşımı kesilmiştir. Bu yüzden yargılama yapılması önünde hiçbir engle bulunmadığı gibi zamanaşımı da ileri sürülemeyecektir.
Bütün bunlar bir yana yeni anayasa hükümleri pek çok değişikliği de beaberinde getirdi. Ordudan atılanlar, HSYK tarafından görevden çıkarılanlar da yargı yoluna başvurabilecekler. Çünkü yapılan bu değişiklik HSYK ve YAŞ kararlarına karşı yargı yoluna gidilemeyeceğini belirten yasa hükmünü değiştirmiştir. Keyfi yönetimin önüne geçilmiş, hukuki gözetim ortaya çıkmıştır.
Anayasa metninde ayrıca Anayasa mahkemesi ve de Hsyk nın yapısının değiştirilmesi yoluna gidilmiştir. Değişen bu yapı ile birlikte çok seslilik ortaya çıkacaktır. Artık yargı tek bir ideolojiye hizmet etmeyecek, her kesimden yurt insanını kucaklayacaktır. Anayasanın değişmesi gereken pek çok hükmü vardır, bu yüzden evet diyenler "yetmez ama evet demişlerdir."
DARBECİLERE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK İÇİN :
www.yetmezamaevet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder