7 Temmuz 2008 Pazartesi

DİNK DAVASI BASINA VE İZLEYİCİYE AÇILDI


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin bugün devam edilen dava ilk kez izleyici ve basına açıldı. O.S'nin 18 yaşını doldurması nedeniyle daha önce verilen 'kapalı duruşma' kararı değişti ve duruşma açık duruşma haline geldi. Karar icabı daha önce duruşmaya katılamayan basın mensupları ve izleyiciler duruşmaya katıldı.

Duruşmaya katılanlar olunca haliyle içerde geçen hadiseler dışarı yansıdı ve hayli ilginç olayların yaşandığı söylendi. Şimdi O.S. değil herkesin bildiği Ogün Samast ve Yasin Hayel arasında geçen küfürlü konuşmalar ve hukuku hafife alan ifadeler herkesi şaşırttı. Örgüt kurmadıklarını iddia eden tutuklular birbirleriyle söz düellosuna giriştiler. fakat hukuk adamları sonuç olarak bir delil elde etmiş değiller bu davanın da nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Yasin Hayel'in duruşma salonunun penceresinden dışarı doğru BBP lehine bağırması da tartışılacak ayrı bir konu. fakat herkes gözüyle görüyor ki memlekette insanımız birbirine düşürülmeye çalışılıyor. Türk halkına düşen görev ise birbirine düşmemek, vatanı sevmek insanı sevmektir; devleti sevmek halkı sevmektir. Bu yüzden aynı toprak parçasını paylaştığımız kardeşlerimize sevgi gösterelim, biz birbirimize kin duydukça dışardan müdahaleler her zaman güç kazanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder