1 Temmuz 2008 Salı

KENE HARİTASI

Bu konunun uzmanı ben değilim ancak keneden canımız çok yandı. Kimi söylentilere göre tavukların kuş gribi nedeniyle yok edilmesi kimilerine göre ise dış güçlerin ülkemize bu belayı sarması kene nüfusunu artırdı; ortada bir gerçek var ki yeterince bilinçlendirilmiyoruz. ayrıntılı bilgi için:
http://www.kirim-kongo.saglik.gov.tr/ adresine ulaşabilirsiniz.
Kene yüzünden ölenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor, bunun yanısıra tedbir alınmak istenirken kene sayısı artmaya devam ediyor. İlaçlama faaliyetleri kapsamında yapılan faaliyetler sonucu keneler öldürülmek istenirken bununla birlikte keneleri yiyen canlılar da yok ediliyor ve böylece istenmeyen sonuç meydana geliyor; yani yine keneler çoğalıyor.
Türkiye'de ne zaman bu tarz bir vakıa gelişse hep dış mihraklar suçlanıyor; ancak nedense bizim insanımızın yapmış olduğu hatalardan hiç bahsedilmiyor. Bunların başında çiftçimizin yaptığı bilinçsiz ilaçlama, çiftçilerimiz zararlı böcekler diye tabir ettiğimiz tarım ürünlerine zarar veren canlılar öldürülmek istenirken bunun yanısıra diğer canlılar da zarar görebiliyor. Hem şunu da bilmeliyiz ki zararlı tabir ettiğimiz canlıların pek çok faydası olabilir, bilinçsiz insanoğlu da bunun farkında değil; ne zaman ki açlık ve susuzluk başımıza vuracak işte o zaman bilinçleneceğiz işte o zaman çok geç olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder