13 Temmuz 2008 Pazar

HAYAT SINAV MI?




Bu hafta OKS sonuçlarından sonra Üniversite sınavının sonuçları da açıklandı. Sınav sınav sınav günümüzün en büyük stres nedenlerinden birisi de sınavlar. Sınav zor deyince aldığımız klasik bir cevap var "Hayat zaten bir sınav." Eminim bu cevabı her Türk duymuştur.


Sınavla gözünü açan Türk genci sınavla gözlerini kapatacak gibi, en verimli çağlarını sınav stresiyle geçiren Türk Gençliği sosyal faaliyetlerden uzaklaşmak zorunda bırakılıyor ve gün geliyor bir yay gibi sıkıştırılan duygular patlak veriyor. Dersanelerin kapatulması ve MEB bağlı okulların etkinliğinin artırılması için yeniden değiştirilen sınav sistemi öğrencileri dersanelere daha fazla bağlamaya başladı. Bu da gençlerin yarış atı gibi görülmesine neden olmuyor mu? Parası olan çocuğunu dersaneye gönderiyor parası olmayan ne yapacak peki? 6. sınıftan sınav stresiyle karşılaşan çocukların psikolojisi de ayrı mevzuu.


Tek sınav olması elbette kötü bir durum fakat görülüyor ki bu şekilde olması da kötü sonuçlar doğurabiliyor. Uzun lafın kısası hayatta herşey sınav değil, sınavlar hayatın sonu değil; fakat illa da ben sınav sonucuma bakacağım diyorsanız buyurun:)
OKS SONUÇLARI
OSYS SONUÇLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder