22 Eylül 2010 Çarşamba

HUKUK FAKÜLTESİ BİTİRMEK


Hukuk Fakültesi bitirmek çok zor bir iştir, emek ve sabır ister. İstenilen emek ve sabır gösterildikten sonra beklediğiniz sonuç ortaya çıkmasa da umudunuzu asla yitirmemeniz gerekir. Okulu bitirdiniz ve önünüzde pek çok seçenek var. Ben birkaçını sıralayım:
-avukatlık
-hakimlik
-savcılık
-kaymakamlık
-icra müdürlüğü
Evet bunlar sadece birkaçı yapabileceğiniz mesleklerin. Bütün bu kafa karışıklığı bir yana adalet sisteminin tamamen çökmüş bir hal aldığı, dürüstlerin aç kaldığı ülkemizde ideallerinizdeki mesleği yapmak ayrı bir dert. 16 sene sonunda evet artık çalışabilirim deseniz de sistem sizi frenliyor, avukatlık mesleğini tercih etmek en kolayı gözükse de başka seçeneklere kayıyorsunuz ister istemez. Avukatlık mesleğini yalancılıkla bağdaştırmış bir toplumda yaşıyoruz, halbuki bizler yalan söylemedikten sonra avukatlarımız neden yalan söylesin ki? Bizim için yalan söyleyen avukat gözü açık avukat olurken, karşımızdaki avukat yalan söylerse kötü oluyor. 4 yıllık hukuk fakültesin, bitirdikten sonra 1 yıl avukatlık stajı yapmanız avukatlık mesleği için yeterli. Avukat stajyeriyken davalara girmek dilekçeler yazmak istiyorsunuz; fakat siz ayak işlerinde icra müdürlüklerinde kullanılıyorsunuz. Emeğiniz sömürülüyor adeta...
"Dürüst avukat aç kalır" diyorlar size, siz de zaten işin içine giremediğiniz için meslekten soğumaya devam ediyorsunuz. Sizi mesleğe yaklaştıran tek sebep ise "geliri" oluyor.
Hakimlik-savcılık için ise yazılı sınavı kazandıktan sonra sözlü bir sınav kazanmanız gerekiyor. Sözlü sınavdan kastımız nedir? MÜLAKAAT. Mülakaat denince akla ilk gelen kelime "TORPİL" oluyor. Mesleki yeterliliğe dikkat edilmeden yalnızca adamını bulunanın hüküm sürdüğü bir sözlü sınav oluyor bu. 1980 den beri Adalet Bakanlığını elinden bırakmayan CHP kendi istediği vizyona sahip insanları yargı kademesine yerleştirmiş, bunu değiştirmek isteyen karşı bir cepheyi tüm Türkiye biliyor... Ancak bu değişimin acımasız olmaması en büyük temennimiz. Hak edenenin hakim-savcı olduğu bir ülke görmek istiyoruz...

1 yorum:

  1. Bloğunuzda bize lutfedip ve verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkürlerimizi sunar, yayın hayatınızda grand office firması olarak başarılar dileriz.yorumlarınızın devamını bekleriz.

    YanıtlaSil