6 Temmuz 2008 Pazar

ERGENEKON MALZEMEYE KON


Dillerde sakız haline gelen bir kelime var artık "ergenekon". Bu kelime aslında bir Türk destanı fakat nedense bir terör örgütü bu isimle anılmakta, herşey bir kenara dursun tüm medyanın malzemesi haline gelmiş durumda ergenekon Türk Milleti'ni kutuplaştırmak için kullanılıyor. Bu kutuplaşma son yıllarda kendini iyice göstermeye başladı. Bir tarafta laikler, diğer tarafta laik olmayanlar; halbuki laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Din ve devletin birbirinden ayrılması rejim için söz konusu olduğuna göre kişiler değil devletin laikliği söz konusudur. Fakat kişilerin de laik bir devleti savunması gayet doğaldır, bunu sadece belli bir çevreye mal etmek büyük bir yanlıştır.


Türkiye'de erkler ayrılığı vardır, bu ayrılığın sözde değil özde olması hepimizin arzusu. Yasama, yürütme ve yargı birbirinden ayrılır, yargı bağımsızdır. Peki günümüzde yargı bağımsız mı? Son günlerde ortaya çıkan ve ülke gündemini meşgul eden olaylar gösteriyor ki yargının bağımsızlığı tartışılır hale gelmiştir. Topluma gündemde olan iki dava karşılık davalarmış gibi aksettirilmeye çalışılıyor. Akp ye açılan kapatma davasını açanların görüşü ve ergenekon örgütüne dava açanların görüşü zıt görüşlere sahip insanların çatışması şeklinde algılanıyor. Halbuki hukuk ve siyaset birbirine zıt olan iki kavramdır. Siyasetin yönlendirdiği bir hukuk düzeni keyfi bir düzene doğru götürmektedir toplumu.


Yasa koyucu yasama organı olan meclistir, meclis halkın seçtiği temsilcilerden oluşur; bunu bizlerde biliyoruz herkes biliyor diyenler çıkabilir ancak nedense bazıları gerçeklere gözünü kapamış durumda. Seçimle iş başına gelen bir hükümetin düşürülmesi yine demokratik yollardan olmalıdır, buna zıt bir hareket ne hukuka ne de siyasi ahlaka sığar. Bugün ülkemizde görülen iki davanın sonucu sadece hukuku değil tüm toplumu ilgilendirmektedir. Bu yüzden hukukun güvenirliğini sarsmayan kararlar tüm toplum için de uygun kararlar olacaktır, bunda toplumun her kesimi hemfikirdir.


Geçmişte ihtilaller öncesi yaşanan olaylara benzer olayların yaşatılmasını sağlamak için çabaların gerçekleştiği bir gerçektir. Ayrıca bundan faydası olanlar da bellidir, ergenekon malzemesini iyi değerlendirmek isteyen dış güçler de her daim mevcut olacaktır. Türk Toplumuna düşen görev ise dış güçlerin istediği malzemeyi ellerine vermemektir.

1 yorum:

  1. Ne desem bilemiyorumki çok şükür ki bu kadar büyük bir çete önlendi. Yoksa bu aylarda çok kötüşeyler olacakmış. Bu herkes tarafından biliniyor artık. ama hala bazı kendini bilmezler bunlar için TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR diye slogan atıyor hayret ediyorum . bunlar nasıl insanlar !!!

    YanıtlaSil