14 Şubat 2008 Perşembe

PROVOKASYONLAR BAŞLADI

Türbanla ilgili anayasa düzenlemesinin meclisten geçmesinin ardında yurdun çeşitli yörelerinde halkın gündemini değiştirmeye ve de muhafazakar kesimi kamuoyu önünde küçük düşürmeye yönelik provokasyonlar başladı. Bugün çeşitli haber sitelerinden yaptığım incelemelere göre yaşanan olaylar tamamen Türk Halkı'nı bölmeye ve de yanıltmaya yönelik girişimler olduğu ortada. Zaten bu girişimlerin ilk tohumları da anıtkabirde yapılan gösterilerle atıldı, kendini laik diye tanıtan kesim sanki türbalılar üniversiteye girince Türkiye Cumhuriyeti parçalanacakmış izlenimi vermeye çalışmışlardı. Çoğunluğun azınlığa zorbalık yaptığını savunan bu görüş, azınlığın çoğunluğu ezdiğini görmezden gelmeye devam ediyorlar.

Provokasyolar başladı demiştim size bir kaç örneğini keynağından vermek isterim

Akmerkez'de namaz provokasyonu

Etiler'deki alışveriş merkezi Akmerkez'de önceki gün saat 17.00 sularında Gilan Mücevherat ve MOS Kuaför önünde bir şahsın alelade namaz kılması oldukça ses getirdi.

kaynak:www.haber7.com

Etekleri kısa diye saldırıya uğradılar!

Mersin'in Tarsus ilçesinde biri ilköğretim 6. sınıf, diğeri lise son öğrencisi 2 kızın bacaklarına, eteklerinin kısa olduğu gerekçesiyle arkalarından gelen birkaç kişi tarafından şırıngayla yakıcı sıvı bir madde püskürtüldü.

kaynak:www.mynet.com



YORUMUM:

Her iki olayında provokasyon olduğu apaçık ortada. Akmerkezdeki kuaförün sahibi yaşanan olayla ilgili yaptığı yorumda namaz kıan şahsın kıbleye dönmedğini ve görüntülerden de anlaşılacağı üzere yere herhangibir şey sermeden namaz kıldığını söyledi. Böylelikle yaşanan hadisenin provokasyon olduğu ve halkı ikiliğe ve de bölmeye yönelttiği ortaya çıkmış oldu. aldırıya uğrayan lise öğrencilerinin ise türban düzenlemesini fırsat bilen provokatörlerin yaptığı ortada. Zaten daha bu olaylar yaşanmadan önce halkı uyaran din adamları ve siyasetçiler söylediklerini ispatlamış oldular. Önemli olan aziz Türk Milleti'nin provokasyonlar karşısındaki tutum ve davranışları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder