4 Şubat 2008 Pazartesi

YARGITAY BAŞKANVEKİLİ'NİN TÜRBAN TEPKİSİ


Yargıtay Başkanvekili Osman Şirin'den türban yasa tasarısına sert tepki geldi. Şirin, “Laiklik ilkesinin zayıflatılması kabul edilemez hukuki eylemlerimiz ile laikliğin arkasında olacağız” dedi. Şirin yaptığı açıklamada, türban karşıtı eylemlere yargının da katılacağı mesajını da verdi."Yasama yetkisi laiklik ilkesine dokunmaya izin vermez, Yasama laikliğe dokunamaz" mesajını da veren başkanvekili türban konusunda sert açıklamalarda bulundu. Yargıtay Başkanı henüz seçilemedi bu konu hakkında duyuruda bulunan Osman Şirin'in açıklaması şöyle:

" YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURU
Bilindiği üzere Yargıtay, Birinci Başkanını seçme sürecindedir.
Seçimin, Anayasal ve Yasal kurallar kapsamında ve Yargıtaylılık vakarına uygun düzeyde başlayıp sürdüğü ve en kısa sürede sonuçlandırılmasının amaçlandığı bilinen ve gözlenen bir gerçektir.
Sürecin devam ediyor oluşundan, gerçekle örtüşmeyen yorumlar üretmek ve her biri Yüksek Yargıçlık vasıflarına eksiksiz sahip, ilkeli ve yansız kişilikleri ile ünlenmiş değerli Başkan Adayları hakkında hiç de me’lüf olmadıkları bazı eğilim ve irtibat yakıştırmaları yaparak sürece ve sonuca etkili olmaya yeltenmek, son derece yanlıştır, icapsızdır ve Başkanlığımızın karşı duruşunu gerektirecek mahiyettedir.
Bu tür yersiz tanımlamaların, kendine düşen her görevi üstün bir liyakatle başaragelen Yargıtay’a asla ve kesinlikle etki etme şansı bulunmadığı herkesçe bilinmelidir.
Seçim sürecinin uzamasının, Yargıtay yönetiminde ve Yüksek Mahkeme’nin yargısal işlevinde asla boşluk ve zafiyet yaratmadığı ve bundan böyle de yaratmayacağı, seçimin kurallara uygun ve ilkeli biçimde sürerek sonuçlanmasının, Başkanlığımızın sorumluluğunda olduğu asla unutulmamalıdır.
Basının ve herkesin bu ve benzeri asılsız tanımlama ve yakıştırmalara yönelerek, seçim sürecinde yandaş olması, kabul edilemeyecek ve tepkimize muhatap tutulacak davranışlar cümlesindendir.
Bilgi edinilmesini saygılarımla rica ederim "

OSMAN ŞİRİN

Yargıtay Birinci Başkanvekili

17.01.2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder