10 Ocak 2010 Pazar

BDP AÇILIŞ TÖRENİ


İSTANBUL (İHA) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İstanbul'da partisinin Zeytinburnu İlçe Teşkilatı'nın açışını öldürülen 2 teröristin annesi ile birlikte yaptı. Kaplan, yaptığı konuşmada hükümeti ağır bir dille eleştirerek, "Kapatılmaktan son anda kurtulan utanmazlar bize demokrasi dersi veriyor. Bunların hepsi AK kurttur" dedi.

BDP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı'nın açılışına BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın yanı sıra BDP il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Açılışa katılan partililer, bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Bu arada ilçe binasının bulunduğu sokakta bazı binalara tepki olarak Türk bayrakları asıldığı görüldü.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, açılışta yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetini ağır bir dille eleştirerek, "Direkten dönen utanmazlar şimdi bize demokrasi dersi veriyor. Bunların hepsi AK kurttur. Artık seçim gözükmüştür" diye konuştu.

Türkiye'de AK Parti'nin karşısında duran basın organlarının susturulduğunu öne süren Kaplan, "Ülkede gerçek gündem, günlerdir mücadele eden TEKEL işçisidir. Saraçhane'de çadır kurup direnen itfaiye işçisidir. Edirne'de bir haftadır açıklama yapmak isteyen fakat saldırıya uğrayan öğrencilerdir. Bu şiddetin sorumlusu siyaseten AK Parti hükümetidir. Hükümetin ayağına pranga vurup vatandaşın 300 metre yakınına yaklaştırmamak lazım" şeklinde konuştu.

Kaplan, konuşmasının ardından öldürülen 2 teröristin annesi ile birlikte teşkilatın açılışını yaptı. Partililer, açılışın ardından halay çektikten sonra dağıldı .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder