5 Ocak 2010 Salı

BİR HUKUK MÜCADELESİ ÖRNEĞİ

Antalya'da cep telefonuyla oyun indirdiği gerekçesiyle 682 TL'lik faturaya itiraz eden tüketici öğretmen, hukuk mücadelesini zaferle sonuçlandırdı.Hakem Kurulu paranın tüketiciye geri ödenmesine karar verdi.





Telefonunun oyun indirme özelliği bile bulunmayan tüketiciye GSM operatörünün parayı geri ödemesi kararlaştırıldı.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşanan olayda öğretmenlik yapan Şenol Şen'e bir GSM operatöründen 2008 yılının Nisan ve Mayıs aylarında 158 ve 524 TL'lik 2 adet fatura geldi.

Kendisinin 2 ay içerisinde 682 TL'lik konuşma yapmadığını düşünen Şen, GSM şirketinden yaptığı görüşmelerin ayrıntılı faturasını istedi.

GSM şirketinden gelen ayrıntılı dokümanında ise faturada konuşma ücretinin sadece 52 TL olduğu geri kalan kısmının ise oyun indirme ücreti olduğu ortaya çıktı.

Kendisinin 630 TL tutarında oyun indirdiğini gören Şen, büyük bir şok yaşadı. Çünkü hayatında hiç cep telefonu ile oyun oynamadığını söyleyen Şen'in cep telefonunun oyun indirme ve oynama özelliği bile bulunmuyordu.

Faturayı ödemek zorunda kalan Şen, Alanya İlçesi Tüketici Heyeti Hakem Kurulu'na başvurarak GSM şirketinden şikayetçi oldu.

Mağdur öğretmenin şikayetini haklı bulan Hakem Kurulu, yaptığı değerlendirmede 'Tüketicinin kullanmış olduğu cep telefonunun oyunlara girme kapasitesi yoktur.

Sabit gelirli bir kişinin sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oturup bu oyunları indirmesi söz konusu değildir' ifadelerine yer verdi.

Tüketici Hakem Heyeti bahse konu GSM şirketinin parayı Şen'e geri ödemesine karar verdi.Tüketici hakem heyetinin kararının ardından ise GSM şirketi, Alanya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açarak karara itiraz etti.

Şen'in şikayetini, GSM şirketinin savunmasını ve Tüketici Heyeti'nin kararını inceleyen 4. Asliye Hukuk Mahkemesi ise 'Sabit gelirli bir kişinin, kaldı ki devlet memurunun mesai saatleri içerisinde bu şekilde oyun oynayacak kadar zamanı bulması mümkün değildir' diyerek Şen'i haklı buldu ve davayı reddetti.

Hukuk mücadelesini kazanan öğretmen Şen'e GSM operatörü parayı geri ödemek zorunda kaldı.

İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder