5 Ocak 2010 Salı

DEVLETİN ZİRVESİ TOPLANDI


Sayın Cumhurbaşkanımız, Yasama, Yürütme ve Yargı organlarının başkanlarıyla yemekli bir toplantıda biraraya gelmiştir.

Konut'taki toplantıya; TBMM Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç, Yargıtay Birinci Başkanı Sayın Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Sayın Mustafa Birden, Askeri Yargıtay Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Ahmet Alkış, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Turgut Arıbal, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Sayın Ahmet Akyalçın, Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin, Sayıştay Başkanı Sayın Dr. Recai Akyel ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Mustafa İsen katılmıştır.

Toplantıda Yasama, Yürütme ve Yargı ile ilgili temel konular ele alınmış ve karşılıklı görüşler paylaşılmıştır.

Bu çerçevede, öncelikle Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasının önemi üzerinde durulmuştur.

Ayrıca, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi amacıyla yapılacak yargı reformu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır. Özellikle, yargı hizmetinin daha kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlayacak çalışmaların, ilgili bütün tarafların katılımı ile gerçekleştirilmesinin yararı üzerine mutabık kalınmıştır.

Katılımcılar bu tür toplantıların faydası üzerinde durarak daha sık yapılması temennisini dile getirmişler ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu öneri üzerine, bu toplantının yılda bir yerine iki kez yapılmasını kararlaştırmışlardır.

TOPLANTIDAN GÖRÜNTÜLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder