5 Ocak 2010 Salı

KURUMLAR ARASI ÇATIŞMA

Kozmik odada arama faaliyetlerini yürüten hakim ve savcıya sekizer adet kalaşnikof mermisi gönderildi. Bir yandan hükümete yönelik suçlamalar devam ederken bir yandan da böyle bir olayın yaşanması gerçekten çok düşündürücü. Hükümete yönlendirilen eleştirilerin başında TSK'ya karşı asimetrik bir savaş yürütüldüğü, bunu savunanların başında da CHP genel başkanı Deniz Baykal bulunuyor. Baykal bugünkü grup toplantısında TSK'ya yönelik bir asimetrik savaşın varolduğunu belirtti. Buna dayanak olarak da Arınç'a suikast girişimine yönelik bir arama olmasına rağmen olayın çarpıtıldığını gösteriyor. Halbuki hakim ve savcılar tamamen yasal mevzuata uygun bir şekilde görevlerini yerine getirmekte.
CMK madde 116 ve devamında yasal mevzuat gayet açık br şekilde ortada. Yargının görevi ortadadır, eğer ortada bir suç şüphesi varsa; bunu ineceler. Bunun tartışması asla yapılamaz, yargı yasal prosedüre uyduktan sonra her türlü kuruma karşı inceleme başlatabilir. Hiç bir kurum ve kuruluşa ayrıcalık tanınamaz. Savcılar herhangi bir kurumda inceleme yaptığı takdirde o kurumla savaşmış mı oluyor? Yargı her dava açtığında bu tarz yakıştırmaların yapılması ne kadar doğru tartışılır? KURUMLAR ARASI ÇATIŞMA! O zaman hiç bir kurumda yanlış yapan yoktur mu diyeceğiz? Ne kadar saçma bir yaklaşım?
Telefon dinlemelerinin kötüye kullanıldığı söyleniyor, hatta ağızlarda sakız olmuş durumda. Peki telefonlar önceden hiç dinlenilmiyor muydu? Telefon dinlemenin de prosedürü de CMK da açık bir şekilde belirtilmiştir. Ne zaman ki kanunlar bazı kurumların aleyhine işlemeye başlasa kanunlar tarışılır hale geliyor nedense. 28 şubat'ı ne çabuk unuttuk?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder